LOS ANGELES – Walker Zanger’s Global Headquarters received industry awards for the “Independent Retail Showroom – Large,” “People’s Choice” and “Overall Winner” categories of the Innovative Showroom Awards at the 2017 Kitchen & Bath Industry Show.

Located in the central San Fernando Valley region of Los Angeles, the new, custom-designed 127,000 ft² facility reflects the vision and ageless aesthetic of the stone and tile company with its corporate offices, impressive new showroom, indoor slab gallery and working photo studio.

250 WZ Global CopyClick photo to enlarge“We are honored to receive this prestigious recognition for our Global Headquarters,” said Jonathan Zanger, Walker Zanger president. “Our design team wonderfully brought the artistry, history and originality of our brand to life with this beautiful space that symbolizes who we are and serves as an innovative inspiration to the design community.”

“The spatial design and shape of the new headquarters was driven by our day-to-day functional and operational needs,” said Kim Bernard, Walker Zanger executive director of facilities design. “We wanted clients to enter into a central point that became a terminus, allowing them to go directly into the showroom or have direct access to a conference room—all without disrupting the flow of traffic throughout the building.”

Working alongside Los Angeles-based design firm , Walker Zanger transformed a traditional industrial “tilt-up” building into an elevated and innovative design space that is bright, spacious and functional, while still remaining eco-friendly.

"Our team’s desire to manipulate light and space as well as Walker Zanger’s exemplary use of stone and tile create a new contemporary look which is not only beautiful, but environmentally sensitive to its surroundings," said SRK Architects Managing Principal Brian Kite.

The new facility is equipped with LED lighting and skylights throughout, electric car-charging ports, bicycle storage lockers and drought-tolerant landscaping. The two-story lobby features a grand staircase and a 20’-diameter, custom-designed floor medallion made from a single piece of waterjet-cut limestone.The 91,000 ft² indoor warehouse includes an elegant “Slab Gallery,” 523’ indoor crane, and wire-guided order-picking system that allows for narrower aisles and more room for product.

Additionally, each of the deliberate design choices elevate the building functionality. The individual staircases were carefully placed to give a sense of volume to the space, as well as circumvent traffic. Also, the employee offices are located along the exterior, allowing for work spaces to be flooded with natural light.


Get the news of the industry with Slab & Sheet, the e-newsletter from Stone Update. Sign up for free delivery here.

For the latest industry info, check Stone Update on Twitter and Facebook.